Media item

Gülers Travels 4

Interview Erdogan Yüce

In 2012 vieren Nederland en Turkije dat zij 400 jaar geleden handelsbetrekkingen met elkaar aanknoopten. Vooral in de laatste vijftig jaar hiervan, kwamen er veel Turken naar Nederland. Om hier te werken ̶ en vooral: te ondernemen. De Turkse bakker, de Turkse groenteboer en het Turkse restaurant werden populair. Turks ondernemerschap is intussen in Nederland getalsmatig het belangrijkste 'etnisch' ondernemerschap. Daarbij hebben de ondernemers een groeiend aandeel in sectoren en markten die niet als ‘etnisch’ worden gezien. Zij hebben restaurants en nagelstudio’s, maar ook ict-bedrijven en luchtvaartmaatschappijen. Samen genereren zij stevige opbrengsten en leveren zij, in tijden van crisis, een frisse bijdrage aan het actuele debat over de kosten van migratie

Meer

In dit interview verteld Erdogan Yüce zijn idee achter de 5 Meram Restaurants in Amsterdam

Creator:
Imagine IC
Publication date:
3 May 2013
Length:
06:08

Meer

Type:
video
Original format:
 
User:
Imagine IC
Tags: