Mediabestand

Feesten in Grouw (HD)

Reportage over feesten in Grouw, vermoedelijk ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina.

Meer

Optocht van bevolking met harmonie in overvolle straat. Shots langs de harmonie die musiceert voor de camera; dirigent en diverse muzikanten; pan langs kinderen met castagnetten en cu van een van hen.
 
Diverse vaarshots vanuit de haven op het Pikmeer langs oa zeilwedstrijd, toeschouwers in roeiboten en diverse schepen oa "Grouw" en "Piet Hein" en publiek langs de oever, kerk, kinderen op scheepsdek en stadsgezicht met oa opschrift op gevel "Oostergoo". Int. shot in restaurant(?) met vrouwen aan tafel en op de achtergrond door raam, voorbijvarende zeilboten.
 
Diverse shots kermis oa vrouw met oliebollen, mannen bij schiettent, shot vanuit draaiende draaimolen. Volkspelen oa jongens die door hangende tonnen en meisjes die door hindernis kruipen.
 
Straatshot met optocht harmonie en oa "Gymnastiek Vereeniging Sport Staal Spieren" uit Grouw. Vele voorbijgangers zwaaien naar de camera. Fietsende kinderen op kade, panorama langs oudere heren op bank.

Maker:
Producent onbekend / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Publicatiedatum:
1 januari 1923
Lengte:
08:55

Meer

Type:
video
Oorspronkelijke drager:
Film 
Gebruiker:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Tags: