Over Ons

Imagine IC pioniert in het erfgoed van actueel samen leven. Wij gaan in de stad op ontdekkingstocht naar verhalen over het dagelijks leven in de voortdurend veranderende samenleving van nu. Deze verhalen verzamelen we op een innovatieve manier, op straat en online, en geven we vorm in digitale beeldproducties. Die geven we als nieuw erfgoed terug aan de samenleving waaruit ze zijn voortgekomen.

Onze samenleving verandert snel. Door de mobiliteit van mensen en ideeën, zowel virtueel als fysiek, veranderen bestaande waarden en gewoontes. In de digitale en geglobaliseerde maatschappij vallen oude vanzelfsprekendheden weg. Imagine IC wil nieuw houvast bieden, met nieuw erfgoed. Nieuw erfgoed creëert nieuwe sociale bindingen. Imagine IC wil, vanuit Zuidoost, nieuwe gewoontes en waarden ontdekken met alle mensen die hier zijn en komen.

In 2011-2012 realiseerde Imagine IC zijn online beeldbank in samenwerking met Stadsarchief Amsterdam en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Wij kozen ervoor om onze beelden ook onderdeel te maken van andermans collecties en beschikbaar te stellen op, voor en via de voor het materiaal beste plekken. Dit zijn op dit moment Open beelden, Het geluid van Nederland, alsook de beeldbank van het Stadsarchief Amsterdam. Het is onze ambitie om onze verspreide collectie in de loop van 2013 op onze eigen website doorzoekbaar te maken.

www.imagineic.nl

Contact

Imagine Identity and Culture
Frankemaheerd 2
1102 AN Amsterdam Zuidoost
T: 020 489 48 66
E: info@imagineIC.nl